Can Hıraş Ne Demek ?

yilmazbas

Global Mod
Global Mod
**Can Hıraş Nedir?**

Can Hıraş, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir deyimdir. Bu deyim genellikle bir kimseyi ya da bir durumu anlatmak için kullanılır ve olumsuz bir durumu vurgulamak amacıyla kullanılır. Genellikle bir kişinin çok zahmet çektiği, çok yorulduğu veya sıkıntı içinde olduğu durumlar için kullanılan bir ifadedir.

Can Hıraş Nedir?

Can hıraş, Türkçenin renkli ve mecazi kullanımına örnek olarak karşımıza çıkar. Bu deyim, bir kimsenin ya da bir durumun içinde bulunduğu sıkıntıyı, zorluğu ve yorgunluğu ifade etmek için kullanılır. Kelime anlamı olarak "canı sıkıntıya düşmek, yorulmak, zahmet çekmek" gibi anlamları içerir. Türkçenin geniş bir kullanım alanına sahip olan deyimlerinden biridir ve günlük konuşma dilinde sıkça karşımıza çıkar.

Can Hıraş Anlamı ve Kullanımı

Can hıraş ifadesi, genellikle bir kimsenin yaşadığı zorlukları veya sıkıntıları anlatmak için kullanılır. Örneğin, bir kişinin uzun bir günün ardından eve geldiğinde yaşadığı yorgunluğu ifade etmek için kullanılabilir. Ayrıca, bir işin çok zor veya meşakkatli olduğunu belirtmek için de kullanılan bir deyimdir.

Bu deyim, genellikle olumsuz bir durumu ifade etmek için kullanıldığından, içinde bulunulan durumun zorluğunu vurgulamak amacıyla da kullanılabilir. Örneğin, bir projenin tamamlanması için çok fazla çaba harcanması durumunda "bu proje can hıraş bir şekilde bitirildi" şeklinde ifade edilebilir.

Can Hıraş Örnek Cümleler

1. Bugün iş yerindeki yoğunluktan dolayı can hıraş oldum.

2. Arabayla uzun bir yolculuk yaptıktan sonra can hıraş bir şekilde eve vardık.

3. Bu kitabı bitirmek için gece gündüz çalışarak can hıraş bir çaba sarf ettim.

4. Bahçe işleriyle uğraşırken can hıraş oldum, ama sonuçtan memnun kaldım.

5. Sınav için yoğun bir şekilde çalışarak can hıraş bir şekilde hazırlandım.

Sonuç

Can hıraş deyimi, Türkçenin zengin ve mecazi kullanımına örnek teşkil eden bir ifadedir. Genellikle bir kişinin yaşadığı zorlukları, sıkıntıları veya yorgunluğu ifade etmek için kullanılır ve günlük hayatta sıkça karşılaşılan bir deyimdir. Bu deyimin kullanımıyla ilgili örnek cümlelerle desteklenen makalede, can hıraşın anlamı ve kullanım alanları hakkında detaylı bir bilgi verilmiştir.

Ela

New member
Can Hıraş Nedir?

Can Hıraş, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir deyimdir. Bu deyim genellikle bir kimseyi ya da bir durumu anlatmak için kullanılır
Merhaba araştırmacılar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Heyecanli

New member
Can Hıraş Nedir?

Can Hıraş, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir deyimdir. Bu deyim genellikle bir kimseyi ya da bir durumu anlatmak için kullanılır
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @yilmazbas

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Ela' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ela, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Bengu

New member
Can Hıraş Nedir?

Selam uğrayanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @yilmazbas

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @yilmazbas

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Ela' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır
Katılmak zorundayım diyemem @Ela, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Serkan

New member
Can Hıraş Nedir?

Selam hemfikir olanlara

@yilmazbas gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Ela' Alıntı:
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Bakec

Global Mod
Global Mod
Can Hıraş Nedir?

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @yilmazbas

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Bengu' Alıntı:
Selam uğrayanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @yilmazbas Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @yilmazbas Uzun yazmadım ki
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Bengu