Ekrem İmamoğlu’ndan soruşturma yansısı: Ben hatalı, Uysal ve Yerlikaya temiz!

Beykozlu

New member
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü terör soruşturmasına ait bir kere daha basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu eski lider ve kayyum dönemininde işe alınan biroldukça kişinin kabahat kaydı bulunmasına karşın niye bir şey yapılmadığını sordu.

İmamoğlu, ”T.A. isimli iştirak şirketi çalışanımızın Mart 2022’de arşiv araştırması geldi ve terör iltisaklısı olduğu belirtiliyordu. Bu kişiyi mecburen işten çıkardık. Tam 8 ay daha sonra ikinci cevap geldi. ‘Herhangi bir kabahat örgütüyle ilişiği bulunmamaktadır’ yazıyor” dedi.

Kendindilk evvelki devir işe alınanlara dikkat çeken İmamoğlu, “Bana yapılan suçlamalardan biri, ‘Yasak bulunmasına karşın arşiv araştırması niye yapmadın’ Şayet bu hata ise arşiv araştırmasının hür olduğu devirde, Mevlüt Uysal ve Ali Yerlikaya devrinde işe alınan 4 bin 116 bireyden bin 800’ü için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmemesini nereye koyacaksınız? Ben hatalı, Uysal ve Yerlikaya temiz” diyerek reaksiyon gösterdi.

İmamoğlu, kendi belediye başkanlığından evvelki devirde işe alınan biroldukça kişinin kabahat kaydı bulunmasına karşın “bir şey yapılmadı” diyerek, “‘Mevlüt Uysal’ın işe aldığı 324 kişinin isimli sicil kaydı var. örneğin iki kişinin cinsel taciz kaydı, 5 kişinin terör sabıkası var. 6 kişi uyuşturucudan sabıkalı, tehditle 30 sabıkalıyı istihdam etmişler. Arşiv araştırmaları gelmesine karşın kılınızı dahi niye kıpırdatmadınız?” dedi.