Apk Nasıl Izin Verilir ?

yilmazbas

Global Mod
Global Mod
Apk Nasıl İzin Verilir?

Giriş:

Mobil cihazlarımızın işletim sistemlerinde yer alan güvenlik önlemleri, bilinçli olarak indirilen uygulamalar dışında üçüncü taraf uygulamaların yüklenmesini engellemektedir. Ancak, bazı durumlarda kullanıcılar, resmi mağazalardan indirilmemiş olan APK dosyalarını yüklemek isteyebilirler. APK, Android Package Kit'in kısaltmasıdır ve Android işletim sistemi için kullanılan uygulama paketlerini içerir. Peki, bu APK dosyalarına nasıl izin verilir?

Adım 1: Ayarlar Menüsünü Açma

İlk adım olarak, Android cihazınızın ana ekranında yer alan "Ayarlar" uygulamasını açmanız gerekmektedir. Bu genellikle diğer uygulamalarla birlikte alfabetik sırayla veya bir dişli simgesiyle temsil edilir.

Adım 2: Güvenlik Ayarlarını Bulma

"Ayarlar" menüsünde, genellikle "Güvenlik" veya "Gizlilik ve Güvenlik" gibi bir seçeneği bulun. Bu seçeneği bulmak için ekranı aşağıya doğru kaydırabilir veya menüde arama yapabilirsiniz.

Adım 3: Bilinmeyen Kaynaklara İzin Verme

Güvenlik ayarlarını bulduktan sonra, "Bilinmeyen kaynaklara izin ver" veya benzer bir seçenek arayın. Bu seçenek genellikle bir anahtar anahtarı şeklinde sunulur ve varsayılan olarak kapalıdır. Bu anahtarı açmak, cihazınıza üçüncü taraf APK dosyalarını yüklemenize izin verecektir.

Adım 4: Uyarıyı Onaylama

"Bilinmeyen kaynaklara izin ver" seçeneğini etkinleştirdiğinizde, genellikle cihazınız size bir uyarı verecektir. Bu uyarı, üçüncü taraf uygulamaların cihazınıza zarar verebileceğini belirten bir bilgilendirme içerir. Bu uyarıyı okuyun ve devam etmek için "Tamam" veya "Evet" gibi bir seçenek seçin.

Adım 5: APK Dosyasını Yükleme

Artık "Bilinmeyen kaynaklara izin ver" seçeneği etkinleştirildiğine göre, APK dosyasını indirip yükleyebilirsiniz. APK dosyasını içeren bir web sitesine veya kaynağa gidin, dosyayı indirin ve ardından indirme tamamlandığında üzerine tıklayarak yüklemeyi başlatın.

Adım 6: Uygulamayı Yükleme

APK dosyasını tıkladığınızda, cihazınız genellikle dosyanın kurulumunu başlatmak için sizi bir uygulama kurulum ekranına yönlendirecektir. Kurulum ekranında, gerekirse uygulamanın erişim izinlerini onaylayın ve kurulumu tamamlamak için "Yükle" veya "Tamamla" gibi bir seçeneği seçin.

Bu adımları takip etmek, Android cihazınıza üçüncü taraf APK dosyalarını yüklemek için gereken adımlardır. Ancak, bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklerken dikkatli olmanız ve güvenilir kaynaklardan indirme yapmanız önemlidir, aksi takdirde cihazınıza zarar verebilecek kötü amaçlı yazılımlarla karşılaşabilirsiniz.