bencede
New member
Milyarder iş adamı Elon Musk servetine servet katmaya devam ediyor. Dünyanın en zengini unvanını elinde tutan Musk’ın şirketi olan Tesla, Çin’de üretimine orta vermeden devam ediyor. Koronavirüs pandemisinin Çin’de sürat kazanmasına karşın kapatmalar yaşansa da Çin’de oluşan iç talebi karşılamakta kuvvetlik çeken fabrika Mart ayında yalnızca 60 adet arabası ihraç edebildi.
İÇ TALEP ÇOK GÜÇLÜ
Akaryakıt fiyatlarındaki artışın tesiriyle birlikte ucuza elektriğe erişebilen Çinliler çevreci olan Tesla’yı tercih etmeye başladı. Şangay’daki fabrikada üretim koronavirüs önlemleri mucibince 5 gün dursa da üretim Aralık ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Mart ayında Şangay’da 65 bin 814 Tesla üretildi ve bunun 65 bin 754’ü iç pazarda satıldı.
İÇ TALEP ÇOK GÜÇLÜ
Akaryakıt fiyatlarındaki artışın tesiriyle birlikte ucuza elektriğe erişebilen Çinliler çevreci olan Tesla’yı tercih etmeye başladı. Şangay’daki fabrikada üretim koronavirüs önlemleri mucibince 5 gün dursa da üretim Aralık ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Mart ayında Şangay’da 65 bin 814 Tesla üretildi ve bunun 65 bin 754’ü iç pazarda satıldı.