Son dakika! Bakan Alim’den yeni açıklama: Taban fiyatta artış olacak mı?

bencede

New member
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, “Asgari fiyata ikinci artırım yapılacak mı?” meseleye cevap verdi. “Asgari fiyatta net bir artış sağlandı.” diyen Alım, “Enflasyon-ücret artışı sarmalına sebep olacak bu cins yaklaşımları yanlış buluyorum. olağanüstü kaideler ortaya çıkar bu biçimde düşünülebilir lakin bugün gündemimizde bu biçimde bir şey yok” dedi.

Bakan Alım, iklim değişikliğiyle gayret ve iklim değişikliğinin iktisada tesirini en aza indirmek emeliyle düzenlenen ’EKO İKLİM İktisat ve İklim Değişikliği Doruğu ve Fuarı’na katıldı.

GÜNDEMİMİZDE YOK

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alım, taban fiyata ek artırım yapılıp yapılmayacağına ait soru üzerine, minimum fiyatta net artış sağlandığını kaydetti. Alım, “Bunun çabucak hemen daha 3’üncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum. Şu anda Türkiye, dünyada yaşanan büyük ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye’yi etkiliyor tabi ki bunlar. Bu tesirlerin en kıymetli göstergesi enflasyonist tesir. Bu enflasyonu önlemek için Türkiye yeni ekonomik bir program uyguluyor. Önümüzdeki mayıstan itibaren enflasyondaki düşüşü hedefleyen ekonomik program uyguluyoruz. ötürüsıyla enflasyon fiyat artışı, enflasyon fiyat artışı sarmalını sebep olacak bu cins yaklaşımları yanlış buluyorum. olağanüstü kurallar ortaya çıkar, bu biçimde düşünülebilir lakin bugün gündemimizde bu biçimde bir şey yok” diye konuştu.

TEMMUZDA ENFLASYON FARKI VERİLECEK

Bakan Alım, AK Parti ve MHP’den bu tarafta gelen açıklamaların hatırlatılması üzerine, “Siyasetçiler siyasi konumları açısından kendi değerlendirmelerini yaparlar. Ben çalışma hayatından sorumlu bir bakan olarak konuşuyorum. Onun için benim konuşmalarımı bu bağlamda pahalandırmak lazım. Temmuz ayında bizim toplu kontratımızda kayıt altına aldığımız enflasyon farkı var. Onunla bunları birbirine karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiğinde mukavelemizde yazdığı üzere hem kamu işçisiyle hem personellerimizle yaptığımız toplu mukavelede enflasyon farkı verilecek kaydı var. Biz temmuzda onu değerlendireceğiz” dedi.

Son dakika haberinin detayları hazırlanıyor…