Otobüs sürücüleri: Akaryakıt tabelalarına bakmaktan kaza yapacağız

bencede

New member
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu ilçesindeki otogarı ziyaret ederek esnafla görüştü.

Vatandaşın yakındığı ve bayramda memleketlerini ziyaret etmekten çekinmesine niye olan otobüs biletlerinin fiyatlarındaki artışta ana sebebin akaryakıt fitlarındaki artış olduğunu belirten Başevirgen, Geçen yıl litresi 7 TL’ye satılan motorin bu yıl 21 TL’nin üzerine çıktığına dikkat çekti.

Bu durumun da bilhassa dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin tercih ettiği otobüs bileti fiyatlarını cep yakar hale getirdiğini söyleyen Başevirgen, “Son 4 ayda bilet fiyatlarına yüzde 30 artırım geldi. Peronlar boş, yolcu yok. Vatandaş artık memleketine bile gidemiyor” dedi.

“ŞUBAT’TA UÇAKLA450 LİRA, ARTIK OTOBÜSLE 500 LİRA”

Duvar’da yer alan habere bakılırsa,
CHP’li Bekir Başevirgen’in otogarda görüştüğü gençler ulaşıma gelen artırımlar niçiniyle yaşadıkları problemleri anlattı.

İzmir’de öğrenci olduğunu belirten bir genç, şunları söylemiş oldu:

“Şubatta Batman’a 450 liraya uçakla gittik, bu ay 500 liraya otobüsle gidiyoruz. Otobüs biletini 200-250 liraya alıyorduk artık mümkün değil.

Gidişe bir kişi 500 lira veriyoruz lakin dönüşte 15 gün daha sonra bilet parası ne olacak bilmiyoruz. Beş kişilik ailemizle seyahat etsek yol parası minimum fiyattan çok tutuyor.”

“KAZA YAPACAK HALE GELDİM”

Yazıhanesinin boşluğunu ve işlerin sakinliğini CHP’li Başevirgen’e ironi yaparak anlatan esnaf ise şunları söylemiş oldu:

“İşler kusursuz, bilet yetiştiremiyoruz. 2023’de de uzaya pikniğe gideceğiz aslına bakarsan. 43 yıldır bu işi yapıyorum. bu biçimde bir devir ne duydum ne yaşadım. 13-14 kişi çalışıyorduk, 5-6 bireye düştük. Daha da düşeceğiz. Bu vakte kadar akaryakıt alırken pompa fiyatını sormazdım.

Artık ise yolda giderken gözüm benzinlik tabelalarında. Tabelalara bakmaktan neredeyse kaza yapacak hale geldim. Yalnızca mazot değil her şey kıymetlendi.

Ege üzere bir yerde yaşayıp 25 liraya domates alıyoruz. halbuki ki Gediz ovası tüm ülkeyi beslerdi. Halimiz sahiden içler acısı.”