Milyonları üzen haber: Bayram ikramiyesi ve minimum fiyatta yeni açıklama

bencede

New member
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, “Asgari fiyata ikinci artırım yapılacak mı?” meseleye cevap verdi. “Asgari fiyatta net bir artış sağlandı.” diyen Alım, “Enflasyon-ücret artışı sarmalına sebep olacak bu cins yaklaşımları yanlış buluyorum. olağanüstü kaideler ortaya çıkar bu biçimde düşünülebilir lakin bugün gündemimizde bu biçimde bir şey yok” dedi.

Alım, bayram ikramiyelerinin 28-29 Nisan’da hesaplara yatacağını belirterek, ikramiyelerde artışın olmayacağını söylemiş oldu.

Bakan Alım, iklim değişikliğiyle uğraş ve iklim değişikliğinin iktisada tesirini en aza indirmek maksadıyla düzenlenen ’EKO İKLİM İktisat ve İklim Değişikliği Doruğu ve Fuarı’na katıldı.

GÜNDEMİMİZDE YOK

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alım, taban fiyata ek artırım yapılıp yapılmayacağına ait soru üzerine, taban fiyatta net artış sağlandığını kaydetti. Alım, “Bunun çabucak hemen daha 3’üncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum. Şu anda Türkiye, dünyada yaşanan büyük ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye’yi etkiliyor tabi ki bunlar. Bu tesirlerin en değerli göstergesi enflasyonist tesir. Bu enflasyonu önlemek için Türkiye yeni ekonomik bir program uyguluyor. Önümüzdeki mayıstan itibaren enflasyondaki düşüşü hedefleyen ekonomik program uyguluyoruz. ötürüsıyla enflasyon fiyat artışı, enflasyon fiyat artışı sarmalını sebep olacak bu cins yaklaşımları yanlış buluyorum. olağanüstü kaideler ortaya çıkar, bu biçimde düşünülebilir ancak bugün gündemimizde bu biçimde bir şey yok” diye konuştu.

TEMMUZDA ENFLASYON FARKI VERİLECEK

Bakan Alım, AK Parti ve MHP’den bu istikamette gelen açıklamaların hatırlatılması üzerine, “Siyasetçiler siyasi durumları açısından kendi değerlendirmelerini yaparlar. Ben çalışma ömründen sorumlu bir bakan olarak konuşuyorum. Onun için benim konuşmalarımı bu bağlamda pahalandırmak lazım. Temmuz ayında bizim toplu kontratımızda kayıt altına aldığımız enflasyon farkı var. Onunla bunları birbirine karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiğinde kontratımızda yazdığı üzere hem kamu işçisiyle hem çalışanlarımızla yaptığımız toplu mukavelede enflasyon farkı verilecek kaydı var. Biz temmuzda onu değerlendireceğiz” dedi.

İKRAMİYELER 28-29 NİSANDA YAPILACAK

Alım, emeklilerin bayram ikramiyelerine yönelik artış olup olmayacağı istikametindeki sorulara da karşılık verdi. Alım, “Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan’da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira düzeyinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek. Ödeme fiyatı her vakit kıymetlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme emeli varken, hiper enflasyon tehlikesini çağrıştıracak telaffuzları yanlışsız bulmuyorum.” sözlerini kullandı.