Lokanta esnafının ‘geçinemiyoruz’ isyanı: Çaresiziz, bitiğiz!

bencede

New member
Balıkesir’in İvrindi ilçesindeki lokanta esnafı, CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın’a hayat pahalılığından sıkıntı yandı. Akın’ın ziyaret edip kaygılarını dinlediği esnaf, “Elektriğim kesik, suyum kesik. Yarın artırım gelir. Ayda dört beş tüp kullanıyorum. Emekçi çalıştıramıyoruz. Yarım ekmek 15 lira, ayran desen 5 lira. Bir öğün 20 lira. Vatandaş 20 lira verebilir mi, nerede verecek? Beynim döndü, çaresiziz bitiğiz vekilim. Beşerler sabrediyor” diye konuştu.

‘ELEKTRİĞİM KESİK, SUYUM KESİK’

“Çaremiz yok, yararımız yok” diyerek geçim zorluğuna isyan eden İvrindili lokanta esnafı, Ahmet Akın’a zahmetlerini şu sözlerle anlattı:

“Ama mecbur döndüreceğiz mekanımızı. Oğlan, kız, hanım ve ben. Dördümüz çalışıyoruz. Ailecek çalışıyoruz. İşin ortasından çıkamıyoruz. 2 bin 600 lira elektrik parası var. Kira bin lira. 310 liraya tüp kullanıyoruz. Elektriğim kesik, suyum kesik. Yarın artırım gelir. Ayda dört beş tüp kullanıyorum. Personel çalıştırmıyoruz. Personel çalıştırsak 4 bin 500, sigortası yemesi içmesi 8 bin lira bana maliyeti var 1 personel çalıştırırsam. Yüklü olarak öğrenci müşteri var bende. Yarım ekmek 15 lira, ayran desen 5 lira. Bir öğün 20 lira. Vatandaş 20 lira verebilir mi, nerede verecek? Beynim döndü, çaresiziz bitiğiz vekilim. Beşerler sabrediyor.”

‘İKTİDAR DAYANAK OLMUYOR, ARTIRIM YAPIYOR’

Esnafın hayat pahalılığı karşısında kan ağladığını vurgulayan Akın, devletten de yeteri kadar takviye alamayan esnafın sabır ile işini yürütmeye çalıştığını söylemiş oldu. Ahmet Akın, “Biz uğraşıyoruz diyoruz ki kardeşim madem artırım geldi ÖTV’sini siz ödeyin diyoruz. Esnaf yazgısıyla baş başa sabırla dayanmaya çalışıyor. İktidar dayanak değil yaparsa artırım yapıyor” dedi.