Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye Diyarbakır karşılığı

Beykozlu

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin küme toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Diyarbakır ziyaretini hakkında açıklamalarda bulunan Bahçeli’ye de karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, “Önce benim beşerim kazanacak. Bahçeli de duysun. ‘Diyarbakır’a gitmiş çiftçiye fiyatsız elektrik verecek, nasıl gidersin diyor’ Sen gidemezsin. Hiç kimse unutmasın bizim dokularımızda Kuvayı Ulusala vardır. Bu ülkenin değişime, dönüşüme, büyümeye, liyakata, adalete muhtaçlığı var” dedi.

Kılıçdaroğlunun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Devlet söylemiş olduğiniz kurum haksızlık yapmaz. Devlet söylemiş olduğiniz kurum bir hükmî kişiliktir, devleti yöneten siyasal iktidardır. İktidar karar alırken, haksızlık yapmamaya itina gösterir. Kamuya iş yapan yükleniciler. Onlarla ilgili yasa çıktı, arkadaşlarımız itiraz ettiler fakat çıkardılar.

Bu onların meselelerini çözmüyor. Büyük kısmı iflasla karşı karşıya. İktidara geldiğimizde sıkıntıların nasıl çözüldüğünü bakılırsaceksiniz. Alınterinin ne kadar değerli olduğunu nazaranceksiniz.

Orada Şanlıurfa’da ‘Büyükşehiri bize verin, çiftçilere fiyatsız elektrik vereceğim’ dedim. Diyarbakırlılar ‘Bize niçin vermiyorsunuz’ dedi. Onlarla ilgili bir hazırlık yaptık.

“6 VİLAYETTE ELEKTRİĞİ ETAPLI OLARAK ÇİFTÇİLERE FİYATSIZ VERECEĞİZ”

Diyarbakır’da da söylemiş oldum, Siverek’te de söylemiş oldum. Şayet kelamının gereğini yerine getirirsen yapacağım. Yatırım teşvik evrakını vereceksin, öteki şirketlere nasıl veriyorsan vereceksin. Güneş panellerinin kurulacağı hazine yerini tahsis edeceksin. EPDK tarafınca lisans vereceksin ve TEİAŞ da pürüz çıkarmayacak. 6 vilayette elektriği kademeli olarak çiftçilere fiyatsız vereceğiz.

Evvel benim beşerim kazanacak. Bahçeli de duysun. Afrika’ya gidiyor yer kiralıyor, Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a gitmiş çiftçiye fiyatsız elektrik verecek ‘Nasıl gidersin’ diyor. Sen gidemezsin. Hiç kimse unutmasın bizim dokularımızda Kuvayı Ulusala vardır. Bu ülkenin değişime, dönüşüme, büyümeye, liyakata, adalete gereksinimi var.

Uyuşturucu baronları niye mahpusa girmez? Zira siyasetçiyi satın alırlar. Farkındalar mı bunun? Toplumsal çöküş yalnızca bu olsa bunu düzeltelim.

Hala oy vermeye devam ederseniz hiç kusura bakmayın, rüşvetçiler bir gün gelir sizin de kapınızı çalar. Biz devleti bundan büsbütün arındıracağız. Tekrar Bahçeli’ye soralım? Kardeşim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağı, senin de bayrağın benim de bayrağım. Ben o rüşvetçilerin burnundan fitil fitil getireceğim.

Bir kültürel çöküş yaşıyoruz. Bizim Hatay Büyükşehir Belediye Liderimizin yaptığı açıklamalarda bu biçimde giderze Hatay’da Suriyeliler fazlaca dha fazla olacak diyor. Onların kültürü bizim kültürümüzü bozmaya başladı. Sen bu kültürü korumak zorunda değil misin? Sen bu kültürün derinleşmesini sağlamak zorunda değil misin? Bütün demokratik kıymetlerimiz tahrip edildi. Gazeteler kapandı, mecmualar kapandı. Yaşayamaz noktaya geldi. Üniversiteler, üniversite olmaktan çıktı. Okuma yazma bilmeyenlerin, üniverseite mezunlarına nazaran daha kıymetli olduğunu söyleyen hocalar çıktı.

“TÜRKİYE PRESTİJ KAYBETTİ”

Politik bir çöküş yaşıyoruz. Şu geldiğimiz hale bakın. 600 milletvekilinin bakılırsav yaptığı parlamentoya bakın. Ne işleri var? Devir gelecek çıkıp diyecekler ki “600 milletvekiline ne gerek var? Meclise ne gerek var?” Ben bir kişi yönetiyorum aslına bakarsan diyecekler. O noktaya getirecek. Türkiye kendi bölgesinde de büyük bir prestij kaybına uğradı.

Artık Türkiye deyince sırtlarını dönüyorlar. Devleti yöneten kişi bir hâkim gücün telaffuzuyla “bak beni kızdırma, senin yasadışı bütün gelirlerini, mal varlığını açıklarım” dediği vakit sesini çıkarmıyorsa politik çöküş katmerlenmiştir artık. Papazı bırak dedi, emredersiniz dedi bıraktı. Politik çöküştür bu. Türkiye’nin prestij kaybıdır bu. Devlet bir şahsa teslim edilmez.

Tarihini bilmeyen işinin devleti yönetmesi mümkün değildir. Yozlaşma ve çürüme bürokrasiyi de esir aldı. Yolsuzluk evraklarının altına imza atmayın. Atmayan bürokratlar da var. O bürokratların tamamının alınlarından öpüyorum. Yolsuzluğa müsaade vermiyorlar.

“KİRLİ MÜNASEBET AĞINI YOK EDECEĞİZ”

Yeni takımlar, yeni kurallar ve yeni kurumlar. Devlette liyakat şayet olmazsa adalet olmaz. Yeni takımlardan kastettiğimiz devletin bütün kurumlarına zirve noktalarına başlayarak liyakat sahibi şahısları atayacağız. Yolsuzluk yapmayan, devletin hazinesine sahip çıkan on binlerce bürokrat var ve onların tamamı bizim takımlarımız. Biz gelince onları atayacağız. Güreşçinin banka idaresinde ne işi var? Rüşvet alanın büyükelçilikte ne işi var? Bunları bırakacağız. İşi ehline teslim edeceğiz. Herkes haddini hesabını bilecek. Kirli bağ ağını yok edeceğiz.

Devleti yönetirken aşikâr kuralları koymak zorundayız. Temel kuralları koymazsanız takımlarınız güzel bile olsa, sonuç alamazsınız. Devlet idaresinde şeffaflık olacak. İstatistikleri yayınlamıyorlar. Devlet söylemiş olduğiniz kurum şeffaflık. Ne yapıyorsa milletiyle paylaşır. Tüm demokratik ülkelerde hangi kurallar var ise, bizim devletimizde de birebir kuralların olması gerekiyor.

Vatandaşın huzuru için çalışacağız, kendimiz için değil. Siyasi ahlak konunu da çıkaracağız. Rüşvet alanların mecliste ne işi var. Bu çatının altına gelecek milletvekilleri, hangi partiden olursa olsun ahlaklı olacak, iradesini satmayacak.

Stratejik Planlama Teşkilatı birinci yapacağımız kurum olacak. Planlaması olmayan tek devlet biziz.