Kılıçdaroğlu: Faturamı bir hafta daha sonra ödeyeceğim

Beykozlu

New member
Şubat ayı başında elektrik artırımları geri çekilinceye kadar faturalarını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun meskeninin elektriği dün kesildi.

Dün 21.00’de toplumsal medya üzerinden eşiyle birlikte yayın yapan Kılıçdaroğlu, bu sabah da mevzuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bunun kitlesel değil ferdî bir aksiyon olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu bir direniş, 4 milyon kişi ismine bir direniş. Biz karanlıkta kalan milyonların sesi olmak istiyoruz” dedi.

FOX TV’ye konuşan CHP önderi, “4 milyon ailenin elektriği kesildi. Ben onların sıkıntısına derman olmak için, geniş kitlelere duyurabilmek için. İzlenen iktisat siyasetlerinin Türkiye’ye hangi felaketleri getirdiğini göstermek için bunları yaptım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, milletvekili olduğunu ve elektrik faturasını ödeyebilecek mali güce sahip olduğunu belirtti.

“Ben elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim” diyen Kılıçdaroğlu, “Milyonların sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak istedim. Meskenlerde elektrik yoksa koltuklarında rahat oturan beşli çetenin bunu bilmesi lazım, saray sosyetesinin bunu bilmesi lazım” tabirlerini kullandı.

“HALA KAVRAYAMADILAR”

Bir hafta daha sonra faturasını ödeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şu biçimde devam etti:

“Önemli olan sorunu geniş kitlelere duyurmaktı. Elektrik borcu olanların faturalarını birileri ödeyebilir. AK Parti’ye yakın kimi arkadaşlar, biz sizin elektrik faturanızı ödeyelim diye, ucuz kahramanlık yapıyorlar. Hala ne yaptığımı kavrayamamışlar, hala neden bunu yaptığımı kavrayamamışlar. Ben elektrik faturamı öderim. Benim için son derece düşük sayı. Ancak o elektrik faturasını ödeyemeyen milyonlar var. Bundan haberleri yok.”