Jan Josef Liefers 60 yaşına girdi: Tatort yıldızı için büyük bir doğum günü

celikci

New member
Bazıları büyük gruplar halinde kutlama yapar, bazıları ise koşuşturmadan kaçar. 60'ıncı doğum günleri dolaşıyor. Bunu her yıl yapıyorlar ama asla bizim bağ bozumumuzdaki kadar sık değil! 1964'te Almanya'da o zamandan beri olduğundan daha fazla çocuk doğdu. 1,357 milyon, bu da bugüne kadarki en zayıf dönem olan 2011'in iki katından fazlaydı.

2024 yılında Michael Rummenigge, Annett Gröschner, Jens Weißpflog ve Jürgen Klinsmann, tıpkı onlardan sonra Hape Kerkeling ve Ben Becker, Nicole ve Heike Drechsler gibi yaşamlarının ilk altmış yılını çoktan tamamladılar. 8 Ağustos Perşembe günü altmışıncı yaş gününü kutlayan Jan Josef Liefers'ın sırası geldi.

2009'daki 45. doğum günü için gençlik yıllarına baktı ve “çocukluğumun film müziğini” yazdı, kaydetti, şarkı söyledi ve çaldı. Lift, Silly ve Pankow'un şarkıları bugüne kadar ben de dahil olmak üzere Doğu'daki pek çok akranımı etkiledi. “Bazı Günlerin Akşamı”, “Uzaklıklar” ve “Güneye Doğru” derin izler bıraktı.

Ancak tüm yollar aynı değildi: Liefers, iyi niyetli oyunculuk öğretmenlerinin onu askerlikten kurtardığı, yönetmen Rainer Simon'un Alexander von Humboldt rolü için onu seçtiği ve “The Climb” filminin çekimlerine dahil olduğu için şanslıydı. Chimborazo'nun Ekvador filmi, eğitimli tiyatrocunun zorlu sinema kariyerinin başlangıcı oldu.

Jan Josef Liefers bir kez sahneye çıktığında o sırada 25 yaşında olan herkese seslendi: 4 Kasım 1989'da Alexanderplatz'daki kitlesel gösteride ikinci en genç konuşmacı olarak Doğu Almanya toplumunun kabuk bağlamış yapılarının yıkılması gerektiğini talep etti. O an, geriye dönüp bakıldığında bugünden çok daha cesur.

Son derece politik ve kararlı bir adam olarak kaldı. Bazı meslektaşlarının aksine aşırı Corona tedbirlerine yönelik eleştirilerinin ardından üzerine gelen medya baskısına boyun eğmedi. Hatta bazı fanatikler Münster'deki “olay mahalli” rolünün kendisinden alınmasını bile talep etti. Şu ana kadar bu 45 polisiye romanın çoğunu inceledim ve her şakaya gülemedim, ancak Boerne'nin performanslarını her zaman görülmeye değer buldum, örneğin en üst bölüm olan “Limbus” gibi. Patologun ölüme yakın bir deneyime sahip olması gerekir. Jan Josef Liefers ve Axel Prahl'ın canlandırdığı araştırmacı arkadaşının üzüntüsü sayesinde yaşlanmayan bir isim. Herşey gönlünce olsun!