İslam Memiş O denli Bir Düzey Verdi Ki Döviz Ofislerine Koşacaksınız! İşte Piyasası Alt Üst Edecek Altın ve Dolar Yorumu

bencede

New member
Piyasalarda nasıl günler geçiriyoruz? Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar neyin habercisi? Alım meblağları geldi mi? Biraz daha beklenmeli mi? Elinde dövizi olanlar neler yapmalı? üzere sorular en çok arananlar içinde. Altın ve Para piyasası Uzmanı İslam Memiş ise Youtube kanalında tüm bu soruları yanıtladı. Dolar hakkında korkutan açıklamalarda bulunan Memiş, Temmuz ayında dikkat çekti. İşte Memiş’in tepe dediği o tarih.

Borsa İstanbul hakkında kıymetlendirme yapan Memiş, BİST 100 endeksinin 2 bin 500 puanın altına düşeceğini söylemiş oldu. Memiş,”Borsa İstanbul şu an itibariyle 2 bin 500 puanda ve riskli bölgede olduğunu düşünüyorum. Bilhassa aşağı tarafla düzeltme bekliyorum. Dolardaki toparlanmayı göz önünde bulundurursak”dedi.

DOLAR TEMMUZDA 20 LİRA

Dolar kurunda baskılanma olduğunun altını tekraren çizen Memiş, “Dolar/TL kurunda 14, 66 düzeyinde görülmekte. Gün ortasında 14, 62-14,66 düzeyinde dalgalanmakta. Mayıs ayıyla birlikte üst istikametli bir trend olabilir. Temmuz ayında, geçen yıl yaşanan tepenin akabinde daha üst düzeyde sayılar beklediğimi söyleyebilirim. Euro/TL kuru 15,82 düzeyinde. Euro/Dolar paritesinin düşük bir düzeyde bulunmasına karşın bir daha de alınabilecek en uygun para üniteleri içinde.” diye konuştu.

ALTIN BİN 450’Yİ GÖRECEK

Gram altına ilişkinse Mayıs ayında global manada sert bir fiyatlanmanın geleceğini belirten Memiş şunları kaydetti:

“Gram altın fiyatı 924 lira düzeyinde. Gram altında evvelki videolarımda da söylemiş olduğim üzere 920-940 lira aralığını takip ediyorum. Aşağı istikametli baskılanmalar alım fırsatı yaratabilir. Her vakit söz ettiğim üzere, alım sürecini nisan ayında bitirmek lazım. Mayıs ayının ortaları üzere, global piyasalarda sert bir fiyatlama yaşanabilir. O yüzden bu resesyon riskine kadar, alım konumu bitirilmeli. Altın meblağlarının bin lira barajını aşarak, en evvel bin 100 arından bin 200 ve bin 400 düzeyine kadar yükseliş bekliyorum. Büyük bir ihtimalle temmuz aylarında bin 200 ve devamında bin 450 lira düzeyini bakılırsacek”

FED’İN MAYIS AYI FAİZ KARARININ PİYASALARA TESİRİNİ TEK TEK ANLATTI

4 Mayıs 2022 tarihinde Amerika Merkez Bankası’nın (FED) alacağı faiz sonucunın piyasalar üstündeki tesirini pahalandıran Memiş,”Altının ons fiyatı 2 bin dolar düzeyine yaklaşmıştı. Şu anda bin 963 dolar düzeyini gözlemliyoruz. Ons altında bir bant aralığı var. 4 Mayıs’a kadar FED bu bant aralığının üstüne çıkmasına müsaade vermez” diye konuştu.

Gümüş hakkında ise yükselmenin olacağını belirten Memiş, “Gümüşle ilgili sonucunı vermeyenler, fikrini gözden geçirmeli. Mayıs ayı üzere alım fırsatı oluşmayacak. Temmuz ayına kadar yükseliş bekliyorum bu tarih aralığında” dedi.

BİTCOİN’DE GAYE 52 BİN DOLAR

Kripto para piyasasında ise dengelerin değişeceğini belirten Memiş, yükselmeye dikkat çekti. Memiş Bitcoin hakkında şunları söylemiş oldu

“Bitcoin 4 bin 955 dolar düzeyinde seyrediyor. Bitcoin’de maksat 52 bin dolar. Bunu evvelki videolarımda da söylemiştim. Üst istikametle hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum. Daha öncede de söylemiş olduğim üzere nisan ayı alım için âlâ bir fırsat sunuyor. Haziran, temmuz aylarında bir tepe bekliyoruz”