İslam Memiş Kelamını Tuttu Ve Altın İçin Tarih Verdi! İşte Sert Çakılan Altın İçin Memiş’ten Hayati İhtarlar

bencede

New member
Amerika Merkez Bankası’nın (FED) şahin açıklamalarından daha sonra altın sert bir düşüşe başlarken, dolar ise yükselmeye başladı. Dolar ve altın yatırımcılar ise elindeki yatırımcıları ne yapacağını araştırmaya başladı. Pekala altındaki düşüş devam edecek mi? En karlı yatırım aracı ne? Dolar ne kadar yükselecek? İşte merak edilen tüm soruları Piyasa İslam Memiş yanıtladı.

MEMİŞ KELAMINI TUTTU VE TARİHİ VERDİ

Gözler Fed’in 3-4 Mayıs’taki toplantıya çevrilmişken, Fed lideri Jerome Powell’ın şahin açıklamalarıyla faiz artırımının 50 baz puan olacağı kanaati oluştu. Yatırımcı ise elindeki altın ve doları korumak için derin bir araştırma sürecine girdi. Piyasa Uzmanları ve ekonomistler ise Mayıs ayının güç geçeceğini ve Temmuz ayında önemli yükselişlerin olacağının altını çizdi. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş ise yatırımcının sakin olmasını gerektiğini tabir etti. Piyasalarda yaşanan iniş çıkışlar yatırımcıyı huzursuz ederken Memiş, son alım tarihini deklare etti. Kelam vermiştim diyen Memiş şunları kaydetti:

“Gram altın 893 lira Ons 1.877 dolar son alım için haber vereceğimi kelam vermiştim. Ben son alımımı buralardan yapar uzun vade için beklerdim. Aşağı istikametli risk olsa da, kalıcı olacağını kestirim etmiyorum. Ben nazarımda finaldir. Bu öngörüm kısa vadeli alım-satım yapanlar için değildir.”

ALTIN VE GÜMÜŞ ALIN DAVETİ

Verdiği alım tarihinin Orta ve uzun vadeli yatırımcılar için olduğunu söyleyen Memiş, Mayıs ve Temmuz ayına dikkat çekti. Altın ve gümüşün altını çizerek, “Mayıs ve Temmuz ayında üst taraflı atakların sürat kazanacağını gorebiliriz. Bilhassa altın ve gümüş birikimine yük verilmeli Süreç 1 Mayıs’ta başlar.” dedi.

PİYASALARDA SON DURUM

Son 11 günde 930 TL düzeylerinden 898 düzeylerine akabinde 909 düzeylerine çıktı. Dolar ise 29 Nisan 2022 Perşembe gününe 14,85 TL düzeyinde giriş yaptı. Euro ise sakinliğinin akabinde yükselmeye başlarken, güne 15,65 TL ile girdi. Euro dolar karşısındaki paha kaybını süratle kapatmaya başladı. Memiş, geçtiğimiz günlerde de altın ve dolardan çok euro ve sterlin alımına dikkat çekmişti.