İş insanı Cellat’tan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerine adaylık açıklaması

bencede

New member
Erzurumlu iş insanı Abdurrezak Cellat, Kasım ayına kadar yapılması planlanan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerine ait gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şehir esnafının birikmiş onlarca sorunu olduğunu belirten

Kasım ayına kadar yapılması planlanan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerinde, Erzurumlu İş İnsanı Abdurrezzak Cellat başkanlık için aday olduğunu deklare etti.
Gazetecilerle bir ortaya gelen Abdurrezzak Cellat’ın basın toplantısında, yol arkadaşları da hazır bulundu. Cellat, “ Bu sıkıntıların tahlili noktasında ben ve takım arkadaşlarımız, taşın altına gövdemizi koymaya hazırız.” dedi.

STK’ların epeyce kıymetli kurumlar olduğuna dikkat çeken Cellat, ”Dünyada bir ekonomik kriz var, ülkemizde de iktisat yeterli değil, lakin bu krizin tesirleri Erzurum’a gelinceye kadar daha katlanıyor, büyüyor. Bizler bu tesirden esnafımız asgarî hasarla nasıl çıkar bunun için çaba göstereceğiz.” dedi.

‘BİZ VERGİ DAİRESİ DEĞİLİZ’

Cellat’ın açıklamaları özetle şu biçimde:

“Ticaret Borsamızda 13 meslek gurubu var. Ve bu mesleklerde faaliyet gösteren üyelerimizin birikmiş, tahlil bekleyen meseleleri var. Ben geçen devir de aday olmuştum. Mevcut Lider Hakan Oral ve Biz o periyot üyelerimize bir vaatte bulunduk. Biz vergi dairesi değiliz, seçilmemiz halinde esnafın defterlerini istemeyeceğiz dedik. Lakin lider koltuğa oturur oturmaz bu vaadini unuttu.

Esnaflarımızın defterlerini istemeye devam etti. Öte yandan Borsaya aidat borcu olan esnafımıza icralar gönderiliyor. Mecliste bunun da yanlış olduğunu söylemiş oldum. Gerekirse Borsa olarak biz esnafımıza tahsildar çıkaralım, esnafı icraya vermek yanlışsız değil diye mecliste itiraz ettim. Lakin bizim bu talebimiz karşılık görmedi. Seçilmemiz halinde buradan bir kere daha söylüyorum, esnafın defterlerini istemeyeceğiz. hiç bir esnafımıza icra göndermeyeceğiz.

Bizler istemesini becerebilirsek, üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş olamaz. Bakın Erzurum’un hayvancılık manasında yirmide biri olan Ordu’ya Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Biz STK’lar olarak bu işin peşine düşmeliydik. Erzurum’a da Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için uğraş göstereceğiz.”

‘VAHŞİ BİR REKABET BAŞLATTILAR’

Soğuk Zincir Süt Toplama projesine de değinen Cellat, “ Güzel niyetle yola çıktılar, lakin yırtıcı bir rekabet başlattılar. Erzurum ovasında yakın bölgelerdeki sütü, aslına bakarsanız kentte faaliyet gösteren mandıralarımız topluyordu. Borsa onlara rakip oldu. Fakat Karayazı’nın köylerinde, Şenkaya’nın köylerinde, İspir’in köylerinde sütler ziyan oluyor.

Ticaret Borsası süt toplanmayan bölgelerde bu işi yürütmeli. Erzurum’da Mandıracılık yapan esnafı mağdur etmeden toplanan sütler, satılmalı. Bakın Erzurum’da faaliyet gösteren pek fazlaca mandıra, kent haricinden süt alıyor. Biz bu projeyi yanlışsız bir halde yöneterek, hem köylünün hem esnafın kazanmasını sağlayacağız. Bu ortada şunu da belirtmek isterim ki projelerimiz içinde bir süt tozu üretim tesisi düşünüyoruz. Yanlışsız bir halde işletilecek Soğuk Zincir Süt Toplama projesine entegre olarak açacağımız tesisle, atıl kalan sütlerden süt tozu üretmeyi amaçlıyoruz. Bu gün Borsa bu projeden yıllık ortama 500 bin TL ziyan ediyor.” dedi.

ERZURUM UÇAK SEFERLERİNİN YETERSİZLİĞİ

Erzurum’da uçak seferlerinin yetersizliğine ait konuşan Cellat, “ Bizler STK’lar olarak problemlerimiz gündeme getirmeli, tahlil yolları aramalıyız. Kendi işimiz elbette ki kıymetli fakat Borsa başkanlığını da en az kendi işimiz kadar önemsemeliyiz. O koltuklar, kendi ticaretinizi yürütmek için oturulan koltuklar değil. Uçak seferleri ile ilgili takip ettiğimiz kadarıyla hiç bir STK’dan reaksiyon gelmedi.

bir daha Erzurum Teşvik kapsamında 5. Bölgede, Güneydoğu vilayetleri 6. Bölgede. Bizim esnafımız bir taban fiyatlı için stopajıyla bir arada 2 bin 500 TL pirim öderken, 6. Bölgede olan vilayetler yalnızca 750 TL ödüyorlar. Buna karşı ses yükselteni gördünüz mü? Ben görmedim. İpek yolu üzerinde konseyi Erzurum ticareti ne yazık ki öğrencinin umuduna kalmış. niye? Üreticinin önündeki mahzurlar yüzünden. Bizler bu pürüzleri kaldırabilmek için elimizden gelen uğraşı göstereceğiz.” dedi.

‘BORSA HÂLÂ BANA ÜYE LİSTELERİNİ GÜNCELLEYEREK VEREBİLMİŞ DEĞİL’

görüşmede bulunan gazetelerin “ Ticaret Borsası kapalı bir kutu, dört yıllık periyotta mevcut lider toplasanız, dört tane basın toplantısı düzenlemedi. Siz de seçilmeniz halinde bu anlayışı sürdürecek misiniz?” sorusuna da Cellat, “ Biz şeffaf bir idare anlayışını, istişareyi kendi iş yaşantımızda da benimsemiş insanlarız. Takımımız de o denli. Tam karşıtı biz hesaplarımızla, Borsanın gelir ve masraflarıyla şeffaf olacağız. Aylık faaliyetlerimizi, gelir ve masraflarımızı yayınlayacağız. Sizlerle de daima istişare halinde olacağız. Bakın ben başkanlık için aday oldum, lakin Borsa hâlâ bana üye listelerini güncelleyerek verebilmiş değil. Hem kelamlı istedim, birebir vakitte yazılı ancak alamadım.” diyerek cevap verdi.