Gölcük’te doğalgaz patlaması: İkisi ağır beş yaralı

Beykozlu

New member
Kocaeli’de üç katlı apartmanda meydana gelen doğalgaz patlaması kararı ikisi ağır beş kişi yaralandı.

Gölcük ilçesi Kavaklı Mahallesi 100. Sokak’taki üç katlı apartmanın üçüncü katında Mikdat Ç. (41) ile annesi Hanım A’nın (65) yaşadığı meskende çabucak hemen belirlenemeyen bir niçinle doğalgaz patlaması meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat, polis, İzmit Gaz Dağıtım AŞ (İZGAZ) ve Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) grupları sevk edildi.

Olay yerine gelen sıhhat gruplarınca ambulansla hastaneye kaldırılan 5 yaralıdan 3’ü denetimlerinin akabinde taburcu edildi.

Patlamanın meydana geldiği meskendeki yaralılar Mikdat Ç. ile annesi Hanım A’nın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Yaralılardan Hanım A, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Patlama daha sonrasında bölgede bir süre kesilen elektrik ve doğalgaz akışı, yapılan denetimlerin akabinde bir daha sağlandı.

Ekipler, sızıntı ihtimaline karşı patlamanın meydana geldiği apartman ile bitişiğinde bulunan iki apartmanı da tahliye etti. Gerekli denetimlerin akabinde bir apartmana giriş müsaadesi verildi.

Çevredeki birtakım araçlarda da hasar oluştu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki yaralının hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü belirterek, valilik uyumunda inceleme ve araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, doğalgaz patlaması ihbarının akabinde bölgede kâfi sayıda güvenlik, itfaiye ve ambulans bakılırsavlendirildiği açıklandı.

Yaralıların Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı söz edilen açıklamada, yetkili ünitelerce binada başlatılan çalışmalar doğrultusunda can güvenliği açısından binanın boşaltıldığı aktarıldı.