ergenlerden Erdoğan’a ‘200 liracık’ ve yüksek KDV yansısı

bencede

New member
1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk bir hafta fiyatsız çabucak sonrasında 200 liracık. Değerli mı?” dedi.

Köprünün geçiş fiyatı arabalar için 15 avro+ KDV olarak açıklanmıştı. Günlük 45 bin araç geçişi için de devlet garantisi verilmişti.

GENÇLERDEN YÜKSEK KDV YANSISI

Siirtli Mesut Özdemir, “19-20 yaşından bir genç olarak geleceğimi düşünmem lazımken ben kalkıp iktisat düşünüyorum. Ben kar etmesin demiyorum, KDV’sini her şeyini alsın. Fakat nitekim halkı sömürecek kadar almasın” dedi.

Siirtli vatandaşlar, ekonomik meseleleri kıymetlendirdi. İnsanların cebinde 200 lirası olmadığını söyleyen Mehmet Kaya şöyleki konuştu:

“ÖYLE HERKESİN CEBİNDE 200 LİRASI YOK”

“Öyle kimsenin cebinde de 200 lirası yok, o denli diyor ya. Adam konutuna ekmek götüremiyor. O ‘200 liracık’ insanların cebinde olmayabilir. Lokantaya gidiyorsun. Yemediğin şeyin parasını alabiliyor musun? Alamıyorsun. Adam orada köprü yapmış, kullanmıyorum parasını niçin veriyorum? Artı mademki kuvvetli bir ülkeyiz, sen niçin yapamıyorsun? Gücün var ise sen yap, hastaneye gücün var ise sen yap, okullara gücün var ise sen yap. Sen müteahhitlere niye veriyorsun? Müteahhitler kâfi bu kadar güçlü oldu. Milletlerarası iktisat piyasalarını takip et şu an en çok ihale alan bu 5 müteahhittir. Lakin bir daha şunu da bilin 5 müteahhidin gerisindeki de tek güç o da belirlidir. 2023’ü bekleyin diyorlar ya evet 2023’ü bekliyoruz. 2023’te de bunlar bunun hesabını teker teker ödeyecek.”

Gençlere iş imkânı sağlanmadığını söz eden Hüseyin Sevgin ise şunları söylemiş oldu:

“Bizim gençlerin elinden tutmuyorlar ki. Bizim gençler zehir üzere beşerler. Ellerinden tutsunlar imkân versinler uçak yaparlar. 2 milyon 100 bin insan üniversite mezunu atanamıyor. Niçin atanamıyor? Bu kadar insanların ailesi onları boşana niçin okutuyor? Ben olsam okutmam. Lise mezunu oldu okutma. Niçin okutuyorsun, okuyor da ne oluyor? Atanamıyorlar, torpille atanıyorlar. Resmen bizi sömürüyorlar. Bu ülkede mülteci üzereyiz. Mülteciler bizde daha yeterlidir. Yok efendim Karadeniz’de doğalgaz bulmuşuz, yok efendim şunu bulmuşuz bunu bulmuşuz. Karadeniz’de hamsiden diğer çıktığı yok. Ne bulmuşlar? Aman bir şey bulmasınlar, ne buluyorlarsa artırım geliyor.”

“GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEK YERİNE BEN KALKIP İKTİSAT DÜŞÜNÜYORUM”

Mesut Özdemir ise şöyleki konuştu:

“Her şeye artırım yapılıyor. Bunu bulduk, şunu bulduk. Bulduysan indir. Bulduysan indir, niçin indirmiyorsun. Bak askere gideceğim hani para? Hangisine yetişelim? Hangisine yetişelim, çanta mı alalım, kıyafet mi alalım, ne alalım? Yok fatura mı, yok bilmem ne. Valla açık konuşalım, bir genç olarak en kısa şunu düşünmek istiyorum, ben 19-20 yaşından bir genç olarak iktisat düşünmek yerine meslek, geleceğimi düşünmek lazımken ben kalkıp iktisat düşünüyorum. Ben kar etmesin demiyorum, KDV’sini her şeyini alsın. Alacak alışılmış yoksa devlet nasıl ayakta kalacak? Alsın haktır ben ona bir şey demiyorum fakat sahiden halkı sömürecek kadar almasın.

“GENÇLERE İŞ İMKANI VERİLDİ DE BİZ Mİ ÇALIŞMADIK?”

Şurada bir baksana millet neyin kederinde? Herkes kendi geçiminin sıkıntısında. Gidecek yer yok. Bir kafeye bir yere otusun, bir kahveye otursun mantıken bir 10 TL’si sarfiyat. Bir paket sigara 27 buçuk TL olmuş en kıymetlisi. En dandiği 23 buçuk TL olmuş. Yazık günah değil mi? Git bir kafede otur, kalk 100 TL’den aşağıya hesap ödeyemezsin. Lakin nedir gel Siirt’te nerede çalışırsan 100 TL’den hiç bir yerden maaş alamazsın. Nereden maaş alabilirsin? Bir yer bana taban fiyat versin yemin ediyorum gidip çalışacağım. Fakat yok, niçin yok, taban fiyata iş var da biz mi çalışmadık gençler çalışmıyor, gençler iş beğenmiyor. Hani gençler? Gençlere iş imkanı verildi de biz mi çalışmadık?”