Çinli bir adam “intikam” için canlı yengeç yedi, güzel bir fikir olmadığını çabuk anladı

celikci

New member
Çin’in doğu kıyısındaki Zhejiang eycihazından bir adam, şiddetli karın ve sırt ağrısını içeren gizemli bir tıbbi sıkıntıyla hastaneye geldi. Lakin karısı, kızının intikamını almak için canlı bir yengeç yediğini hatırladığında bu gizem kısa müddette çözüldü.

South China Morning Post’un haberine nazaran 39 yaşındaki Lu’nun hastaneye kaldırıldığı sırada göğsü, karaciğeri, karnı ve sindirim sistemi ile ilgili sıkıntıları olduğu tespit edildi. Lakin, rahatsızlığının bariz bir sebebi olmadığı için hekimlerin başı karışmıştı.

Hangzhou’daki Sir Run Run Shaw Hastanesi’nin sindirim sistemi kısmı müdürü Dr. Cao Qian, South China Morning Post ile yaptığı toplantıda, “Ona yeniden tekrar av hayvanı ya da sıra dışı, alerjiye niye olabilecek rastgele bir şey yiyip yemediğini sorduk” dedi ve ekledi: “Hepsine hayır dedi.

Ama karısı, birkaç ay evvel canlı bir yengeç yediğini söylemiş olduğinde, durum büsbütün netleşti. Olağandışı olayı doktora anlatarak, hekimlerine göre “Kızımın intikamını almak istedim” dedi ve devam etti: “Bir dere kenarındayken kızım küçük bir yengeç tarafınca sıkıştırıldı, ben de sinirlendim ve intikam almak için ağzıma attım.

Cezanın “suça” uygun olup olmadığı ve tek devanın ağzına bir yengeç sokmak olduğunu düşünecek kadar nasıl sinirlendiğine dair bir sürü soru bir yana, bu reaksiyon tıbbi açıdan da pek âlâ bir fikir değildi.

Bazı cinslerinde yenmedilk evvel alkolle marine edilen canlı yengeçlerin bulunduğu bir yemek olan “sarhoş yengeç” yedikten daha sonra hastaneye kaldırılan diğer bireylerin de raporları bulunuyor. Canlı yengeç yemenin ana tehlikesi (sindirim organlarınızın sert kabukları tarafınca delinmediğini var iseyarsak), genellikle yemek pişirme yoluyla ortadan kaldırılabilecek parazitlerdir.

Tahmin edilebileceği üzere, kan testleri Lu’nun intikam aksiyonunun sonunda ona üç farklı parazit bulaştırdığını gösterdi.