Birikmiş Parası Olanlar Bu Öneriyi Kaçırmasın! İslam Memiş Biriken Parası Olanlara Altın Üzere Teklif Yaptı

bencede

New member
Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden piyasalara ait haftalık kıymetlendirme yaptı. Dövizdeki kritik düzeyleri veren Memiş, yatırımcının bu düzeylere dikkat etmesini söylemiş oldu. “Gram altın almayın” diyen Memiş, altının yerine diğer bir yatırım aracı önerdi. Bakın Memiş, altın yerine ne önerdi.

ALTIN VE DOLAR İÇİN KRİTİK DÜZEY

Döviz kurunda yaşanan baskılanmaya dikkat çeken Memiş, yatırımcının daha temkinli olmasını söylemiş oldu. Altın ve dolar için alım-satım düzeylerini veren Memiş, gram altının 940 bandında alınmaması gerektiğini vurguladı. İşte Memiş’in o açıklamaları.

“DOLARDA BASKILANMA BORSA’YA OLUMLU YANSIDI”

Dolar tarafındaki baskılamanın Borsa İstanbul için müspet tarafta ayrışmaya niye olduğunu belirten Memiş, “Kritik kıymet düzeylerine dikkat edin. Teknik olarak bir düzeltme yapılması bekleniyor. Dolar tarafındaki baskılanma uzun sürdüğü için doların 14,78 düzeyine çıkması lazım. O yüzden borsa konusunda temkinli görüşlerim devam ediyor. Dolar tarafında sabit bir kur siyaseti ile baskılanma var. Bundan dolayı dolar gün içerisinde 14,70 lira düzeyinde süreç gerçekleştirdi” dedi.

ALTIN YERİNE ONU ALIN!

Altının 940 düzeyinde alınmamasını belirten Memiş, altın yerine öteki bir yatırım aracını önerdi. Gram altın alınmasına sıcak bakmadığını tabir eden Memiş, “Euro ve Sterlin almayı tercih ederim. İkisi de şu an düşük. Doların sabit olması euro ve sterlinde düşüş bulunmasına niye oldu. Benim tercihim euro ve sterlinden yana. Altından daha avantajlı konumda” diye konuştu.

ALTIN İÇİN TAKVİYE VE DİRENÇ DÜZEYİNİ VERDİ

Altın için direnç ve dayanak düzeylerini tek tek sıralayan Memiş, Ons altına ait, “1960 düzeyi dayanak düzeyi. Artık direnç pozisyonuna geçti. Satış baskısı olduğu için 1927 dolar dayanak düzeyi.1880-1980’e kadar bant aralığı” dedi. Gümüş içinse şu an alım fırsatı olduğunu söyleyen Memiş, “Ben olsam gümüş almayı tercih ederdim” sözünü kullandı.