Bir efsaniçin çıkmış üzere görünüyor: Dünyanın en şaşırtan baltasını bahçesinde buldu

celikci

New member
Matthew Decker, eşiyle birlikte alışverişten konutuna döndüğünde, çamura saplanmış ve bir efsaniçin çıkmış üzere görünen bir cisim fark etti. Şiddetli bir yağmur ve rüzgar fırtınası olduğundan dolayı Decker, ön bahçesinde tuhaf görünümlü bir balta gördüğü sırada çift, Kansas’taki konutlarına bir an evvelden girmek için uğraşıyordu.

Decker, NPR ile yaptığı toplantıda “dışarı atladık ve birkaç tekme attım. Ortaya daha fazla kök çıktı. daha sonra o cismi tutup kuvvetlice çektim ve bir çatırtı ile ortaya çıktı” dedi ve devam etti: “İçeri aldım, yıkadım ve şaşkın bir biçimde bakarken ışığa tuttum. Daha evvel hiç bu biçimde bir şey görmemiştim ve hayretler ortasında kaldım. Kök, adeta ilerleyerek balta için sap olmuştu.

Varsayım edilebileceği üzere etkileyici bir sapa sahip olan bu baltanın çabucak hemen bir muhteşem gücü bulunmadı fakat Decker, onu birinci eline aldığında büyüsel bir pay kapıldığını söylüyor.

Massachusetts Üniversitesi’nde Massachusetts Arborist Association profesörü Brian Kane, bu baltanın gerçekliğini kıymetlendirmek ve ne kökünden yapıldığını belirlemek için fotoğraflarını inceledi. NPR ile konuşan Kane, “Bunun olması katiyetle mümkün, Photoshop yapılmadığından emin olmak güç, kim yaptıysa olağanüstü bir iş çıkarmış” dedi ve ekledi: “Kök, beklendiği biçimde büyüyor üzere görünüyor ve yoluna balta başı üzere pürüzler çıkıyor. Su, nem ve toprak olduğu sürece kökler temelde daha uzun büyüyor ve ağaçların üst kısımlarındaki kollar üzere dallanıyor.

Kane, tabiatta bu tıp bir eşleşmenin olma ihtimalinin ne olduğundan emin değil: “Balta başının yerde bırakıldığı ve toprakla kaplandığı bir alan olsaydı, bir kökün sapa kadar yolunu bulması çok mantıklı olurdu” dedi. Kane ayrıyeten, kökün nasıl bağlandığını görmek için imajdaki balta başının üst ve alt kısımlarına dikkat çekti: “Burada görülen şey, balta başının çizgisini takip eden biraz şişmiş doku üzere. Bir kök büyüyorsa ve yoluna bir şey çıkarsa tam olarak bu biçimde olmasını beklersiniz. Bir kayanın etrafında büyüyen bir kök üzere.

Decker, yeni bulduğu eşyasının bir imgesinin paylaşılması gerektiğine karar vermedilk evvel, baltayı bir hafta boyunca dolabında koruma etti. Baltanın fotoğrafını çekti ve Perşembe günü Reddit’te yayınladığında manzara süratle ön sayfanın en üstüne yükseldi.

Decker, baltayı epeyce sevmesine karşın, şu an sıkışık bir durumda oldukları için para karşılığında satabileceğini söylüyor. Lakin çabucak hemen makul bir alıcı ortaya çıkmış değil.