Berlinale şimdi adını bir yıl çok geç veriyor

celikci

New member
“David -Michtav Le'david'e bir mektup” Berlinale'de çalışan neredeyse 200 filmden biri. Ancak bu filmin başka hiçbir tarihi yok. İsrail direktörü Tom Shoval'ın elinden David'e gelen sinematik mektup, 7 Ekim 2023'ten beri Hamas'ın rehinesi olan David Cunio'ya yönelik. David Cunio, Tom Shoval'ın 2013 yılında Berlinale'de yayınlanan “Gençlik” filminde başrol oynadı. David Cunio da filmini sunmak için Berlin'deydi.

7 Ekim 2023'ten kısa bir süre sonra Tom Shoval, yapımcısından David Cunio'nun Hamas tarafından kaçırılan rehineler arasında olduğunu ve karısı ve Kasım 2023'te tekrar piyasaya sürülen iki küçük çocukla birlikte olduğunu öğrendi. 7 Ekim'den beri David ve kardeşi Eisan'ı düşündü. O zaman, ebeveynleri gibi, ikisi de Kibbutz Nir Oz'da Gazze'den sadece iki kilometre uzakta yaşıyordu. Eian ayrıca “Gençlik” de oynadı. Her ikisi de amatör aktörler.

David'in annesi daha sonra David'in kaçırma haberini yaymasını istedi, Tom Shoval bize söyler. Zoom tarafından Berlinale 2025'ten birkaç gün önce birbirimizle konuşuyoruz, bu yüzden hala Tel Aviv'de. “Film dünyasında temaslarımı kullandım, Hollywood Reporter ile Variety ile konuştum. Aile için para toplamaya çalıştım. İsrail'de bir 'gençlik' gösterisi düzenledik.

İlk başta Berlinale'yi düşünmedi. Berlin'de yaşayan birkaç kişi festivale, David'in serbest bırakılması için bir itiraz kullanamayacağını e -posta ile sorardı. Tom Shoval, bunu çok sık yapıyorlar, İranlı film yapımcılarının tutuklanmasına karşı protesto ediyorlar ya da Rus muhaliflerine bağlı olduklarını söylüyor. Ancak Berlinlilerin cevapları yoktu, bu yüzden Tom Shoval'a döndüler. “Daha sonra Berlinale'e birkaç film yapımcısı ile bir mektup yazdım ve savaşın sona ermesini ve tüm rehinelerin serbest bırakılmasını talep edemeyeceklerini sordum. Bu hiç siyasetle ilgili değildi, hayatı tehlikede olan biriyle ilgiliydi. Acil oldu ”ama Berlinale düştü.

Diyerek şöyle devam etti: “Bunu mevcut durumda yapamayacağınız çok samimi, kibar ve empatik olarak cevap verdiniz, çünkü durum onu nasıl etkiledi?” “Tabii ki hayal kırıklığına uğradım, çünkü çok acil olduğu için, Berlinale zaten bittiğinde, İsrail sanatçısı Sharon'da Berlin Sineması'nda” gençlik “gösterimi düzenledi. Krokodil. Sonra birisi Berlinale'den geldi, diyor Tom Shoval. “Biraz çok geç, ama tamam.”

Tom Shoval: “Gerçek bu filmi kaçırdı”

Bir noktada, David için halkla ilişkiler yapmaktan ve para toplamaktan daha fazlasına karşılık gelen hiçbir şey yapamayacağını düşündü. Yapım şirketinde, artık var olduğunu bilmediği değerli materyallerle karşılaştı. David'in kendisinin yaptığı Kibbutz Nir Oz'un film kayıtları, evlerin kayıtları, aile. Tıpkı iki kardeş – Eitan ve David – ailelerinin ihtiyaç duyduğu şantaj fidye için bir okul arkadaşı alıyorlar. Tom Shoval, yeni filmde kaçırma sahnelerini kurdu ve 7 Ekim'den itibaren fotoğrafları aldığınızda kardeşlerin sınıf arkadaşlarını nasıl büyülediğini ve gag ettiğini görmek korkutucu. “Gerçek bu filmi kaçırdı,” diyor Tom Shoval.

7 Ekim'den itibaren Eian Cunio'nun ailesiyle birlikte nasıl saatlerce nasıl olduğunu anlatıyor Güvenli Oda Bundan teröristler evi ateşe verdiler, duman nüfuz etti, kızlarına veda ettiler. Ama kardeşinin aksine, Hamas teröristinden kaçtı. David ile yeniden bir araya gelmeyi nasıl hayal ettiği sorulduğunda, sarılmaktan bahsediyor. Ve sonra Tom Shoval, kardeşlerin tek bir uzun sarılmalarını gösteren “Gençlik” in son sahnesini gösteriyor.

Berlinale onu hayal kırıklığına uğrattı, diyor Tom Shoval, ama festival her zaman onun için bir evdi. “Bir ilişkide inişler de var.” “Ve sonra Tricia beni aradı ve ona gerçekten göstermek istediklerini söyledi. Ben mutlu oldum ”ve şimdi“ David'e bir mektup ”Cuma günü Berlin'de yayınlandı ve Perşembe günü festivalin açılışı David Cunios adına bir miting çağrısı yaptı.

Tom Shoval Berlin'e geliyor, ancak Cunio ailesinden birinin Berlin'de olup olmayacağı konuşmamız sırasında hala belirsizdi. “Rehinler şu anda serbest bırakılıyor; Ve David'in adı ilk listede olmasa bile, o anda İsrail'den ayrılmaktan korkuyorlar ”diyor Tom Shoval.

Filmi bunun onun için önemli olduğunu söylemek tamamlanmamış. “David geri döndüğünde, onu filme ekleyeceğim. Buna söz verdim ve bu sözü tutmayı planlıyorum.

14 Şubat'ta, Saat 14: 00'de “David'e Mektup” Berlin Festivali'nin Haus'unda dünya prömiyeri var. Daha ileri tarihler: 15, Şubat, 16:00, ADK, 16 Şubat, 15:30, Colosseum 1'de