Beklenen haber geldi! 1.150 TL’ye kadar dayanak ödeneği sağlanacak: PTT üzerinden paranızı alabilirsiniz

bencede

New member
Artan doğalgaz fiyatlarının akabinde beklenen haber geldi. Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez muştuyu verdi. Bakan Dönmez, doğalgaz takviyesinde ikinci ödemelerin ne vakit yapılacağını ve ne kadar olacağını deklare etti! Tek yapmanız gereken PTT’ye gidip sorgulamak. İşte haberin detayları…

DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI! PTT’YE GİDEREK BAKTIRIN

Milyonlarca vatandaşın beklediği dayanak ödemeleri yatırılmaya başlandı! Muştuyu Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi. Bakan Dönmez, doğal gaz tüketim desteği’ için müracaatların başladığı belirtilerek doğalgaz dayanağında birinci ödeme mart ve nisanda ikinci ödeme ise ekim-kasımda yapılacağı tabir edildi.

ÖDENECEK FİYAT BELİRLİ OLDU

Yapılacak doğalgaz takviye ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şu tabirleri kullandı:

“Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 ila bin 150 TL içinde verilecek olan doğal gaz tüketim takviyesi için müracaatlar alınmakta olup, bu alanda 4 milyon haneye dayanak sağlanması hedefleniyor.”

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hanede kişi başına düşen gelirin taban fiyatın 3’te birinden az olması ve bireylerin üzerine kayıtlı mülk bulunup bulunmadığı değer teşkil ediyor. Şahıslara ödenecek olan fiyat ise ısı haritasına nazaran belirleniyor.

BAŞVURU AYRINTILARININ AYRINTILARI

Başvuru sistemleri ve şartlarıyla ilgili bilgi veren Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şunları söylemiş oldu:

“Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Toplumsal Yardım Müracaat Hizmeti ekranından gerekli ayrıntıları doldurarak müracaatlarını yapabilecek.

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği’nde müracaatlar bugün prestijiyle başlıyor. Isıl harita baz alınarak 2 devirlik belirlediğimiz takviye fiyatımız 450 TL – 1150 TL içinde değişecek.

Doğalgaz Tüketim Dayanağını hem faturalı tıpkı vakitte ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. Muhtaçlık sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları müracaatları onaylandıktan daha sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek dayanaktan yararlanabilecek.

Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise takviye ölçüsü kartlarına yatırılacak. ‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ne ‘https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden müracaat yapılabilecek.”