Bakan Kirişci: Birtakım çevrelerin oyuncağı haline gelmiş hainlerin teşebbüslerini görmeye başladık

bencede

New member
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ile bir dizi toplantı ve ziyaretler için Hakkari’ye geldi. Yüksekova’daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda Vali ve Belediye Lider Vekili İdris Akbıyık, AK Parti Hakkari Vilayet Lideri Abdulmuttalip Özbek, kurum amirleri tarafınca karşılanan Bakan Kirişci, birinci vakit içinderda valiliği ziyaret etti. Kirişçi, valilik onur defterini imzaladıktan daha sonra kurum amirleri ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu toplantıya katıldı. Toplantının akabinde konuşan Bakan Kirişci, nazaranve başladığı günden bu yana ziyaret ettiği 47 vilayette 73 aktiflik gerçekleştirdiklerini belirtti. Bölüm paydaşları toplantısının 32’ncisini Hakkari’de yaptıklarını kaydeden Kirişçi, şöyleki konuştu:

“Bildiğiniz üzere dün gece prestijiyle artık yeni bir operasyon başladı. Türkiye’nin artık son senelerda elde etmiş olduğu huzur ve sükun ortamını bir daha baltalamak, bu mevzuda kimi çevrelerin oyuncağı haline gelmiş olan hainlerin ülkemizdeki insanları ve ülkemize gelen konukları rahatsız edici birtakım teşebbüslerinin olduğunu görmeye başladık. İstiklal Caddesi’nde bombalı akın kararında 6 vatandaşımız ömrünü kaybetti, 81 vatandaşımız da hatırlarsanız yaralanmıştı. ömrünü kaybeden kardeşlerimize Rabb’imden rahmet niyaz ediyorum, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum ancak İstiklal Caddesi bir daha eski heyecanına, eksi hareketliliğine kavuştu. Milletimizin buna geçit vermeyeceğini, birlik ve birliktelik içerisinde olduğunu bir defa daha gösterdi ve tabi ki bunların karşılıksız kalmaması gerekiyordu. Dün bir daha Osmaniye’de bir gün evvel rahmeti rahmana uğurladığımız İnak ailesinin bir mensubu olan asker kardeşimizi orada ailesini ziyaret ederek taziyelerimizi sunduk. şüphesiz bu coğrafya güç bir coğrafya. Bu coğrafya geçmişte ecdat bunun bedellerini ödemiş ve biz ödüyoruz. Bundan daha sonra ödenmemesi için hayli büyük bir çaba gösteriyoruz. 40 yıla aşkın müddetten beri verdikleri tahribatı, millet olarak hepimiz biliyoruz ama devletimiz kuvvetlidür, milletimiz devletimizle beraberdir. Bu manada Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatlarıyla son bu taarruzlara yönelik başlatılan karşı operasyon da en azından bunlara artık geçit verilmeyeceğini, düzgünce zihinlerine kazımaları, bilmeleri noktasında değerli bir operasyondur. Bu vakte kadar bu operasyonlarda hayatını kaybetmiş, bütün bu ülke ismine savunan kardeşlerimize, askerimize, sivilimize, korucumuza, polisimize, bütün güvenlik unsurlarımıza ve vatandaşlarımıza yine rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Onlar ölüler değil onlar Rabb’imin kendi katına aldığı bu ülke için kanlarını ve canlarını feda etmiş yiğitler ve şehitlerimizdir.”

‘İYİ Kİ DEZENFORMASYON YASASI ÇIKMIŞ’

Operasyona denk gelen Hakkari ziyaretini epeyce manalı ve yerinde bulduğunu söyleyen Bakan Kirişci, kentin inançlı olduğu sürece Türkiye’nin de inançta olacağını, burada bilhassa güvenlik güçlerimin elde ettiği muvaffakiyetin epey kıymetli olduğunu kaydetti. Osmaniye ziyareti sırasında bir vatandaş ile içinde geçen diyaloğu da anlatan Kirişci, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Dün Osmaniye’deydik. Üreticilerimize ne kadar dokunmaya çalıştığımızı ve bu konularda aldığımız aksiyonları da aslına bakarsanız görüyorsunuz lakin bir şeye hayli seviniyorum. Âlâ ki dezenformasyon yasası çıkmış zira bir şeyin nasıl çarpıtılabileceğini fazlaca açık kanıtı, epeyce açık bir örneği dün Osmaniye’de yaşanmış. Ben çok dikkat etmemiştim. Bir hemşehri derneğini, federasyon derneğimizin ziyareti esnasında Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde mukim olan bir vatandaşımızın kulaklarının ağır işittiğini ve daha sonradan bilhassa özel bir aygıt da kullandığını da öğrendim. Bu kişinin benim uzaktan da olsa bir akrabalık bağımın olduğu bir kişi olduğunu da daha sonradan öğrendim. Takdir edersiniz ki ben Kahramanmaraş doğumluyum, 1978’de Adana’ya gelmişim. Yani bunun üzerinden 44 yıl geçmiş, ister istemiz Adana’da mesleğim olan eğitim, akademik hayat çabucak sonrasında da faal siyaset atılmış durumda. Bir iş insanı olarak, bir daha orada faaliyetlerimiz oldu. Artık bu çerçevede de vatandaşımızın, benim merhum dedemin kendi bilhassa vaktinde işlettiği, o bölgede ziraî sulama maksatlı olarak kullanılan bir su arkı ile ilgili ‘Bunun geleceği ne olacak, bu gölet ne olacak’ diye tabir ettiğinde benim de motamot sözüm şu oldu. ‘O gölet değil, sen onun ismini dahi söz edemiyorsun’ dedim. Bu kendi isminin hakikat tabir edilmediği halinde büyük bir çarpıtmaya maruz kalmış. Benim o denli bir tabirim olmadı. Ben kaldı ki kişinin ismini da bilmiyorum. Kişi, kendini tanıtmaya çalışan biri ancak benim söylemiş olduğimi de duymadığını da kulağındaki aygıtlarla ilgili olduğu da bir daha arkadaşlarımızın değerlendirmesi oldu. Benim insanlara nasıl davrandığımı beşerler hayli yeterli bilir. Asla, vatandaşı hor görme yoktur. Âlâ ki dezenformasyon yasası çıkarmışız. Gerekirse bu haberi yayanlara da tüzel yollarla gerekli davalar açacağımı da belirtmek isterim. Hakkari’ye birinci kere geliyorum. Bununla ilgili de bütün mahcubiyetimi valimize, vilayet liderime ve Hakkari halkına söz etmek isterim. Zira bu tıp kentlerimiz maalesef uzun senelerla terörle zikredildi. Huzur ortamı ile bir arada biroldukça konuklar buraya geliyor. İnşallah bu huzur daima bu biçimde devam eder.”

Açıklamanın akabinde Bakan Kirişci, esnaf ziyareti yaparak meselelerini dinledi. Hakkari’ye eşi Hanife Kirişci ile gelen Kirişçi, sonrasındasında partisinin vilayet başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.